“Для Путіна не може бути жодного дня перемоги”, – міністр оборони Британії

Для російського президента Володимира Путіна не може бути жодного дня перемоги. Про це сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

На Путіна чекає безчестя і поразка в Україні, сказав міністр під час промови в Національному музеї армії, повідомляє Міноборони Британії.

“Ми всі хочемо, щоб ця безглузда війна не відбувалася, але як переважна більшість світу ми не можемо стояти осторонь, залишивши Україну без засобів захищати себе. Погляньте на абсурдність російських генералів, блискучих у своїх парадних уніформах, медалях і нагородах. Вони є співучасниками. І для них, і для Путіна не може бути жодного дня перемоги, тільки безчестя і неодмінна поразка в Україні” – сказав Воллес.

Додав, що дії російської армії ганьблять радянських бійців часів Другої світової війни. Міністр закликав притягнути російських генералів до відповідальності.

Воллес згадав про напади на цивільних та випадки сексуального насильства. Сказав, що всіх професійних солдатів має вразити поведінка російської армії.

На окремому заході в Королівському коледжі Лондона Воллес сказав, що жорстокість Росії в Україні може надіслати небезпечний сигнал, якщо Путін виграє.

Якщо Росія переможе після всіх злочинів, це буде вказувати державам у всьому світі, що їм потрібно бути більш жорстокими, щоб досягти своїх цілей.

“Якщо Путін досягне успіху в Україні, то начувайтеся”, попередив Воллес.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін у промові на Красній площі 9 травня показав “легкий блиск розпачу”. Про це сказав міністр оборони Великої Британії Бел Воллес. Британський міністр розвіяв брехню Путіна, що “НАТО оточило Росію”, що ніби-то стало причиною вторгнення в Україну.