Російські окупанти почнуть частіше потрапляти по цивільних об’єктах – Арестович

Росія почала економніше використовувати високоточну зброю проти України, але це не означає, що у окупантів вона закінчується.

В хід вже пішли старі радянські крилаті ракети Х-22. Вони мають відхилення на 200-300 метрів. Це може означати, що, ймовірно, російські загарбники частіше потраплятимуть по цивільних об’єктах, заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю російському правозахиснику Марку Фейгіну в ефірі його програми “Фейгін Live”.

“Це означає, що кількість промахів буде більше і потраплятимуть вони частіше по цивільних об’єктах, на жаль. З іншого боку, це означає, що високоточну зброю вони економлять”, розповів радник голови ОП.

Арестович наголосив, що це не означає, що у Росії закінчується високоточна зброя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович заявив, що Росія не розпочне ядерну війну

“Однією з цілей війни є відстріляти все старе і випробувати все нове. Ось вони це і роблять зараз. Але насправді економити починають Стрілятимуть ще довго і високоточними і низькоточними”, додав він

Х-22 “Буря” (виріб Д-2, за класифікацією НАТО – AS-4 Kitchen – “Кухня”) – радянська/російська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності.

Призначалася для ураження радіолокаційно-контрастних точкових (авіаносці) та майданних цілей (авіаносних ударних груп) за допомогою спеціальної (ядерної) або фугасно-кумулятивної бойової частини.

США перевезли до України вже понад 85 з 90 гаубиць, які обіцяла адміністрація президента Джо Байдена. Україна отримала понад 110 тис. боєприпасів до них з обіцяних 184 тис.

Понад 310 українських артилеристів завершили курс навчання щодо стрільби з цих гаубиць. Ще понад 50 зараз проходять це тренування.