Арестович заявив, що Росія не розпочне ядерну війну

Ядерної війни та війни з НАТО не буде.

“Буде млява спроба вирішити три основних задачі: вихід на кордони Луганської, Донецької та Херсонської областей. І далі спроба втримати ці кордони шляхом проведення прихованої мобілізації, прихованого зняття техніки зі зберігання і перекидання сюди для створення угруповання, яке не матиме вже наступального потенціалу серйозного, та й особливо не матиме жодного”, – радник керівника Офісу президента Олексій Арестович у ефірі програми “Фейгін Live” окреслив подальші перспективи війни Росії проти України.

“Буде завдання на переведення боротьби в партер, на створення ситуації, яку ми бачили від літа 2015-го до лютого 2022 року із млявим становищем на фронті. Із торгівлею на переговорах, створенням особистих переговорних майданчиків на тему: давайте якусь угоду типу “Мінськ-3” підпишемо чи “Стамбул-1″, де начебто українська сторона визнає реалії. І ось, щоб ми визнали реалії, вони триматимуть оборону. Це все, на що здатна зараз російська воєнна машина”, проаналізував він промову Володимира Путіна під час параду у Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Переляканий на смерть чоловічок,” – Арестович оцінив виступ Путіна на параді

Закріплення “Херсонської Народної Республіки”, “Таврійського краю” чи визнання так званих “ЛНР”/”ДНР” частиною Росії залежить від кон’юнктури, заявив Арестович.

“Не буде ні повної мобілізації, ні якихось там 25 батальйонно-тактичних груп, які нам обіцяють окремі люди у відчаї”, сказав Арестович.

Він стверджує, що росіянам нема чим воювати і така ситуація буде тривати триватиме найближчі один-два місяці.

Путін під час виступу на параді згадав про так звану спецоперацію в Україні, виправдавши свої дії. Заявив, що війна в Україні – це “попереджувальна відсіч агресії” з боку НАТО.

Попри прогнози багатьох аналітиків та військових експертів, російський диктатор не оголосив “війну Україні” та загальну мобілізацію в Росії.