Україна стала на крок ближче до членства в ЄС – Зеленський

Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнити кожна країна, що прагне бути частиною Європейського Союзу.

Зазвичай на це витрачаються місяці й місяці, але ми зробили все за лічені тижні, заявив президент України Володимир Зеленський у черговому відеозверненні.

Він також провів розмови про нашу європейську інтеграцію і з Шарлем Мішелем, президентом Європейської ради, і з Урсулою фон дер Ляєн, президенткою Єврокомісії.

“Без нашого аграрного експорту десятки країн у різних регіонах світу вже зараз опинилися на межі дефіциту продовольства. А з часом ситуація може стати відверто страшною”, сказав Зеленський, підтвердивши, що все через Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з генсеком Ради Європи: подробиці

Зеленський провів зустріч з Генеральним секретарем Ради Європи пані Марією Пейчинович-Бурич. Обговорили, що можна зробити для миру в Україні та Європі за допомогою інструментів цієї поважної інституції.

“Вдячний усім, хто захищає Харківщину, захищає Донбас, захищає південь України. Хто не здається й чекає на український прапор в усіх тих містах, які тимчасово я підкреслюю це тимчасово захоплені окупантами. Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь, усі інші міста, всі інші наші громади. Український прапор повернеться. Бо це наша країна. Вільна європейська країна. Наша держава” ,підсумував він відеозвернення.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців 9 травня.

Зазначив, що ми б’ємося за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо. Ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки у Другій світовій війні, у якій загинуло понад вісім мільйонів українців.