Бійці з угруповання “Схід” знищили за добу понад 200 окупантів

На Донецькому та Луганському напрямках українські захисники відбили 15 атак російських окупантів. Також знищили 44 одиниці ворожої техніки.

Про це повідомила пресслужба угруповання Об’єднаних сил та оперативно-тактичне угруповання “Схід” у Facebook.

“Українські захисники знищили один зенітний ракетний комплекс, дев’ять танків, три артилерійські системи, 25 одиниць бойової броньованої техніки, три одиниці спеціальної інженерної техніки та три автомобілі ворога. Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили один безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виїзді з Харкова знайшли тіла українців

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” 9 травня було відбито вісім ворожих атак.

“У результаті боїв було знищено: особового складу до 250, танки 13, БТР один, БМП 10, САУ один, міномети два, АТТ шість, БПЛА один”, – повідомили.

У Сполучених Штатах Америки бачать “поодинокі повідомлення” про те, що російські війська й “офіцери середньої ланки різних рівнів, аж до рівня батальйону”, відмовляються виконувати накази далі наступати на Донбасі.

Високопоставлений представник Пентагону заявив, що російські офіцери “або відмовляються виконувати накази, або виконують їх не з тим натхненням, яке очікують від офіцера”.