В Україну прибули майже всі обіцяні гаубиці М777

В Україну прибули майже всі гаубиці калібру 155 мм типу М777.

Про це сказав анонімний високопосадовець Пентагону в коментарі CNN

США перевезли до України вже понад 85 з 90 гаубиць, які обіцяла адміністрація президента Джо Байдена. Україна отримала понад 110 тис. боєприпасів до них з обіцяних 184 тис.

Понад 310 українських артилеристів завершили курс навчання щодо стрільби з цих гаубиць. Ще понад 50 зараз проходять це тренування.

Десятки українських військових проходять навчання з користування американськими БТР, дронами-камікадзе Phoenix Ghost, протиавіаційними радарами та іншим.

Останнім часом 13 поставок із семи країн надійшли до пунктів відправлення в Україну. Це броньовані автомобілі, електрогенератори, радари, гвинтівки. Одна країна передала ще кілька гаубиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович розповів, що ЗСУ вже використовують далекобійну зброю на одному з напрямків

M777 – британська польова причіпна гаубиця калібру 155 мм. Її максимальна далекобійність звичайними снарядами – 24,7 км. Гаубиця може вести вогонь високоточними снарядами M982 Excalibur з максимальною дальністю до 40 км.

Американські гаубиці М777 на озброєнні в ЗСУ завдали перших ударів по ворожих позиціях. Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов. Він уточнив, що перші постріли з нового озброєння зробили на сході нашої країни.