РФ ще має комплектуючі для нових ракет – у Міноборони прокоментували дані британської розвідки

Росія ще має потужності й певний запас комплектуючих для виготовлення ракет.

Хоча країна-окупантка вже вистріляла по України приблизно половину наявних ракет, за даними Міноборони. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, передає “Українська правда”.

Журналіст попросив її прокоментувати дані британської розвідки, згідно з якими, в РФ значно вичерпалися запаси високоточних боєприпасів. Тому російські окупанти використовують для бомбардувань українських міст і сіл застарілі ракети й бомби.

“Потрібно просто зрозуміти, це виключно ми говоримо про цифри. Ми також оголошували, що за нашими даними, там більше половини ракет уже запущені. І цифри називали, скільки там ракет близько 2 тисяч. Але в цих цифрах важливо розуміти, що в РФ є ресурс для того, щоб воювати далі, це (минув. – Gazeta.ua) невеликий термін (російська агресія проти України триває 75-й день. – Gazeta.ua)”, – зазначила Маляр.

Додала, що Росія ще має ресурс комплектуючих, закуплених ще до санкцій, для виробництва ракет.

“Тому на певний час у них також є можливість їх виробляти. Звісно, це геть не та швидкість, вони не зможуть відновити за кілька місяців усе, що вони вже вистріляли. Але якийсь певний час за інерцією у них ще є можливість використовувати цю зброю, використовувати ракети”, – пояснила заступниця міністра оборони.

Доповнюється.