$5 тис. за втечу: зловили іноземця, який перевозив чоловіків за кордон

На Буковині оголосили підозру іноземцю, який організував міжнародний канал нелегальної міграції чоловіків призовного віку за кордон.

Громадянин Республіки Румунія створив схему перевезення військовозобов’язаних за чужими паспортами іноземців. Свої послуги оцінював у $5 тис. з особи, повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зраднику, який здавав позиції ЗСУ та лінії оборони Миколаєва, оголосили підозру

“6 травня він планував незаконно переправити до Румунії двох військовозобов’язаних українців. Здійснював перевезення особисто на авто. При проходженні паспортного контролю у МПП “Порубне” у Чернівецькій області, пред’явив працівнику Державної прикордонної служби України для перевірки паспорти двох своїх пасажирів, виданих на сторонніх осіб громадян Румунії”, – зазначили.

Чоловіка затримали.

На Волині повідомили про підозру киянину, який закликав до повалення конституційного ладу в Україні та виправдовував агресію Російської Федерації. Жителя Києва підозрюють у поширенні матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни й повалення конституційного ладу, а також у поширенні матеріалів, які містять виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ в Україні.