“Еспресо” та ще два телеканали вимкнули за рішенням РНБО

Телеканали “Еспресо”, “5” і “Прямий” відімкнули від цифрового ефіру на воконання рішення Ради національної безпеки і оборони.

Відповідь Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації опублікували “Детектор медіа”.

РНБО ухвалила рішення про трансляцію телемарафону “Єдині новини”.

“Мета цього рішення – забезпечити людей доступом до правдивої, об’єктивної та перевіреної офіційної інформації про перебіг війни та ситуацію в країні.

Доступ до цього телемарафону мали і мають всі канали будь-якої форми власності. Концерн виконує це рішення: на всіх наявних частотах мовлення відповідно до встановленого графіку мовлення триває трансляція телемарафону “Єдині новини”, – сказано у відповіді Держспецзв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кива, Шарій, Азаров, Медведчук: показали “бекграунд” ведучих телемарафонів

Журналісти запитали, хто конкретно ухвалив рішення про відключення телеканалів з цифрового ефіру і чим мотивували таке рішення.

Держспецзв’язку повідомили, що частина актів, які ухвалює державний Концерн РРТ, має обмежений доступ у зв’язку з положеннями воєнного стану.

Журналісти також звернулися із запитами до Національної ради з питань телебачення й радіомовлення і Міністерства культури й інформаційної політики. Відповіді поки не отримали.

4 квітня Концерн радіомовлення, радіозв’язку й телебачення вимкнув телеканали “Еспресо”, “Прямий” і “5 канал” з цифрового ефіру.

Директором Концерну РРТ, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, є Кирило Данилов.

Телеканали надіслали листи щодо цього до президента Володимира Зеленського, РНБО, СБУ, Міністерства оборони й Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Назвали такі дії “диверсією”.