Жодних обмежень для українських товарів: Канада анонсувала скасування усіх мит на рік

Слідуючи прикладу Великобританії та ЄС, Канада скасує всі мита на імпорт товарів з України, оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві в неділю.

Про це повідомляє Interfax-Україна.

«Скасувавши мита на один рік, Канада продовжить підтримувати економіку України, забезпечивши безмитне ввезення українських товарів до Канади», – зазначається в повідомленні канадського Міністерства фінансів.

Мінфін Канади зазначає, попри те, що більшість товарів з України ввозиться до Канади безмитно згідно з Угодою про вільну торгівлю між Канадою та Україною (CUFTA), мита, як і раніше, застосовуються до певних товарів.

Рішення щодо зняття усіх мит набуде чинності після затвердження та реєстрації відповідного рішення уряду. Потім Агентство прикордонних послуг Канади оприлюднить митне повідомлення з детальним описом того, як імпортери можуть скористатися відповідним рішенням.

У відомстві зазначили, що з 2019 по 2021 рік український експорт до Канади в середньому становив 170,8 млн канадських доларів (CAD) на рік, а Канада збирала з цих товарів близько CAD2,6 млн мит.

«Це хороше продовження ініціативи ЄС та Британії, що підтверджує зацікавленість розвинених держав залучати українську економіку до власних промислових і торговельних ланцюжків», – прокоментувала відповідне рішення перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Юлія Свириденко також зазначила, що напередодні зустрічі мала нагоду обговорити з міністром міжнародної торгівлі Канади Мері Енджі весь комплекс заходів економічного співробітництва, які обидві країни мають намір реалізувати.

«Для нашого міністерства та посла в Канаді Юлії Ковалів – це амбітна робоча програма на цей рік», – наголосила міністерка економіки.