Загарбники використовують Крим як базу для обстрілу України – Денісова

Російські загарбники продовжують використовувати територію тимчасово окупованого Криму як військову базу для того, щоб наступати та обстрілювати Україну.

Зокрема, у селі Філатовка Красноперекопського району помічено скупчення російської військової техніки, серед якої зенітні та ракетні комплекси. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram.

Також поблизу адмінмежі між Кримом та Херсонською областю розмістили залізничний склад з паливно-мастильними матеріалами. Крім того, там понад 200 бойових броньованих машин різного типу – від вантажних до командних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму “засвітився” підбитий російський десантний корабель

Денісова нагадала, що терористи використовують акваторії Чорного та Азовського морів як військові бази для нанесення нищивних ударів по мирних містах України. Зокрема, нещодавно вони нанесли удари чотирма ракетами типу “Онікс” з комплексу “Бастіон” по Одеській області.

Крім того, окупаційна влада у Севастополі створює нові каральні “підрозділи” поліції. Такі вже відкрили у місті Інкерман, на черзі Козача бухта. Також у Севастополі додатково встановлюють 500 камер зовнішнього спостереження.

Росія стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму, до села Філатівка, розташованого поблизу Херсонської області. Супутник зафіксував збільшення там кількості російської військової техніки.