В окупованому Мелітополі не вдалося “відсвяткувати” 9 травня

Російським військовим не вдалося зібрати жителів тимчасово окупованого Мелітополя у Запорізькій області на “святкування” 9 травня.

Окупанти готувалися до події місяць, заявив мер міста Іван Федоров в ефірі, передає “Українська правда”.

“Вчора увечері вони зробили заяву про те, що сьогодні небезпечно виходити в місто святкувати 9 травня, тому що хтось з України планує проводити якісь провокації. Це нісенітниці, звичайно, тому що провокації хотіли робити окупанти, щоб обвинуватити в них українську владу. Я вдячний, що наші жителі не виходять на вулиці, не святкують з окупантами й колаборантами 9 травня”, додав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі окупанти зламують квартири, гаражі й викрадають авто

За словами Федорова, з Мелітополя виїхали понад 60% жителів, тобто 60-70 тис. мешканців покинули місто. Люди ризикують виїжджати з міста, але їх або обстрілюють, або не пропускають, передає “РИА Мелитополь”.

“Сьогодні досить великий запит на евакуацію та виїзд із Мелітополя, централізовану евакуацію росіяни нам не погоджують вже майже місяць, а приватним транспортом для людей це справжній челендж.

Ті, хто їхав учора через Оріхів у Запоріжжя, провели у дорозі 12,5 години та потрапили під обстріл. А ті, хто виїхав через Василівку, третій день стоять на рашистському блокпосту, і вони не пропускають їх у бік Запоріжжя. У цій колоні є діти, жінки, літні люди”, – сказав він.

Раніше російські Тelegram-канали показали, що в Мелітополі нібито пройшла хода “Безсмертний полк”. Імовірно, окупанти звезли до міста жителів окупованих Криму, Луганська та сіл Мелітопольського району на 9 травня.

Зрадниця України Галина Данильченко, яка називає себе “мером” Мелітополя, готувалася масштабно святкувати 9 травня цього року.

У тимчасово захопленому Херсоні окупанти вийшли на парад. Терористи намагалися створити потрібну “картинку” для телебачення РФ. У парку Слави зібрали невелику масовку із червоними прапорами. Це були актори з окупованого Сімферополя і так званої ДНР.