На Банковій переконані, що Україна виграє війну, але заплатить високу ціну

Україна «точно» переможе Росію, яка розв’язала проти неї агресивну повномасштабну війну, однак ця перемога буде коштувати українцям багатьох жертв.

Такий прогноз в ефірі загальнонаціонального телемарафону озвучив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє Liga.net.


Михайло Подоляк
радник глави Офісу президента України

«Росія точно йде до поразки. Це питання часу, це питання лише, на превеликий жаль, кількості наших жертв, які нам доведеться заплатити за свободу. Окупанти застосовують у цій війні все своє озброєння, окрім зброї масового ураження»

Він підкреслив, що росія непередбачувана і має ще чимало ресурсів, включно з постійним потоком нафтогазових грошей з Європи, і тому «слід ставитися до ситуації без шапкозакидництва – справедливо оцінювати сили».

Подоляк заявив, що «усі негаразди, які відбуваються в росії, нібито пов’язані з Україною».

«Бо Україна є символом закінчення епохи цих понтів рф, якими вони жили упродовж останніх 20 років, впродовж усієї каденції путіна»

— Михайло Подоляк,
радник глави Офісу президента України

Нагадаємо, російський диктатор владімір путін на параді до дня перемоги 9 травня у москві згадав про «спецоперацію» в Україні. Він вкотре заявив, що іншого виходу в агресора не було, а також звернувся до російських військових, які воюють в Україні.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що путін, його оточення і російські генерали відображають фашизм і тиранію 70-річної давнини.

Крім того, Воллес переконаний, що кремлівський диктатор продемонстрував «легкий блиск розпачу» у своїй промові на параді в Москві.

Тим часом 7 травня під час виконання бойового завдання загинув один із найкращих офіцерів Військово-морських сил, заступник командувача ВМС з авіації, полковник Ігор Бедзай.