Олена Зеленська розповіла, яке питання ставили українки Джилл Байден

Перша леді США Джилл Байден розповіла Олені Зеленській, яке питання їй ставили українки, що змушені були виїхати з країни через війну.

Це сталося під час їхньої зустрічі в Ужгороді 8 травня. Про це Зеленська написала в Instagram.

Відомо, що Байден перед візитом в Україну побувала у Румунії та Словаччині, де зустрілася з біженцями. Жінки одноголосно запитували її, чому російський президент Володимир Путін хоче їх вбити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обговорили тиск на Росію: в Україну прилетів прем’єр Хорватії

“У США потужна програма відновлення після посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Джилл погодилася, що це важливо. До візиту в Україну вона вже встигла поспілкуватися з українськими жінками з Румунії та Словаччини. І найчастіше чула від них питання, чому Путін хоче їх убити… Мабуть, весь світ не здатний відповісти. Але що ми можемо це заохотити людей жити незважаючи на всі замахи на їхнє життя і довести їм, наскільки вони безцінні”, – зазначила перша леді України.

Зеленська додала, що вона поділилася з Байден деталями про новий проєкт національну програму психологічної допомоги. За її словами, кожен українець отримав психологічну травму, перебуваючи в окупації, у вимушеній еміграції, під обстрілами, втрачаючи близьких, а також нервуючись щодня.

8 травня Перша леді Сполучених Штатів Америки Джилл Байден приїхала в Україну. В Ужгороді разом із Оленою Зеленською вона відвідала школу, де розселили внутрішньо переміщених осіб з областей України, в яких тривають бойові дії.