Окупанти вивозять награбоване зерно в Крим під керівництвом спецслужб

З тимчасово захоплених територій окупанти вивозять зерно до Криму.

Керують цією операцією російські спецслужби. Про це під час брифінгу сьогодні, 9 травня, заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував крадіжки Росією українського зерна: “маємо велику проблему”

“Окупанти масово вивозять зерно з окупованих територій. Цю інформацію ми отримуємо з різних джерел. 400-500 тисяч тонн вони вже відправили в Крим. Це великий бізнес, яким курують люди зовсім не ті, які просто крали телевізори. Очевидно, що цим займаються представники спецслужб Росії, найвищі ешелони військових”, – наголосив він.

Сольський розповів, що останні кілька років Крим не вирощував зерно. Тому їм воно необхідно для власних потреб. Також окупаційна “влада” налагоджує канали збуту через Севастополь.

“Всі кораблі, які йдуть із Севастополя, це кораблі, навантажені українським краденим зерном. Були випадки, на які відреагувало наше МЗС, і деякі кораблі розвертали з Єгипту та інших країн”, – додав міністр.

Росіяни поширюють фейк, нібито фермери Запорізької області самі продають зерно в РФ, зокрема в Крим. Натомість реальна картина геть інша: зерно чесних трударів краю окупаційна влада або краде, або купує вдвічі дешевше, змушуючи фермерів до такої угоди під дулами автоматів.