На Київщині побудували об’їзну дорогу – сполучення між столицею та Полтавою відновлено

Між Києвом і Полтавою відновили сполучення дорогою М-03.

Неподалік від села Борщів на Київщині побудували тимчасову об’їзну дорогу поруч зі зруйнованим мостом. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Telegram.

Об’їзд відповідає умовам третьої категорії. Тому дорогою можуть їздити й легкові авто, і вантажівки.

Дорожники в найкоротші терміни через річку Трубіж облаштували сім водопропускних труб, а ґрунт укріпили геотекстильною решіткою. На шар піску влаштували щебенево-піщану суміш, а зверху – асфальтобетонне покриття та встановили відповідні дорожні знаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська область повертається до життя: фото прибирань

“Поки в країні триває війна, логістичні зв’язки на звільнених територіях налагоджуємо завдяки тимчасовим об’їзним шляхам і переправам. Вони не лише забезпечують доправлення вантажів у постраждалі куточки, але й допомагають налагоджувати й відновлювати життєдіяльність населених пунктів, звільнених із російської окупації”, – додав Кубраков.

У Вишгородському районі розпочали будівництво тимчасового мосту на місці зруйнованого. Організували рух тимчасовою переправою через річку Ірпінь на Варшавській трасі. Запрацювала тимчасова переправа через річку Ірпінь на дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин.