Окупанти тероризують Харківщину атаками – є вбиті та поранені

Минулої доби, 8 травня, російські війська завдали по Харкову один артилерійський удар. Постраждав район Сокільників.

За добу по Харківській області через обстріли росіян – дев’ять поранених, три людини загинули, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Telegram.

“Унаслідок обстрілу Харківського району (Руські Тишки, Циркуни, селище Михайлівка, Рай-Оленівка) – четверо осіб отримали поранення, одна людина загинула у Циркунах. Активні обстріли тривали в Богодухові та районі – троє поранених, двоє загиблих. Увечері зафіксували обстріли окупантів в Лозівській, Золочівській громадах – двоє поранених”, – написав він.

Додав, що тривають бої на Ізюмщині. Ворог активних наступальних дій не проводив. Перегруповує підрозділи та намагається утримати раніше зайняті позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи обстріляли Миколаївщину: багато поранених

“Наші Збройні сили України на своїх позиціях та не допускають просування ворога та поступово ведуть контрнаступальні дії”, – запевнив він.

Синєгубов закликав не поспішати із поверненням на звільнені території Харківщини, оскільки “це дуже небезпечно”:

“Зараз там працюють правоохоронці та виконують надскладну роботу піротехнічні підрозділи. Окупанти залишили по собі сотні мін на виїздах, вулицях, в будинках. При розмінуванні отримали поранення троє рятувальників”.

Збройні сили України почали контрнаступальні дії на двох напрямках – Харківському та Ізюмському.

О 23:00 6 травня обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині. Є потерпілий, будівлю знищено.