“З дном мракобєсія” – головний прикордонник України звернувся до росіян 9 травня

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко в понеділок, 9 травня, заявив, що Росія зараз переживає “психоз побєдобесія”.

За його словами, країна-агресорка приховує вклад інших країн у перемогу в Другій світовій війні, а також замовчує розв’язання війни в України. Про це він написав у Facebook.

“Де тільки можливо намотані георгіївські стрічки. Розмальовані нові символи агресії. Знову “дєди воєвалі” і “можем повторіть”. Замовчування внеску інших у перемогу над нацизмом, як і причетність нємитой до розв’язання найкривавішої війни. Парад “військових” з нелюдським обличчям, здатних лише воювати з мирним населенням і красти мікрохвильовки й пралки, підготовлений”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “На ваших руках кров” – хакери зламали російські телеканали 9 травня

Однак, за його словами, цьогоріч для масштабності свята в РФ бракує гостей і перемог. І наголосив, що РФ тепер є автором “нової ідеології – “рашизм”.

Він нагадав, що через режим Володимира Путіна загинули понад 25 тис. російських військових, а також знищені тисячі одиниць техніки. Дейнеко підкреслив, що “друга армія світу стала посміховиськом для всієї планети”.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців 9 травня. За його словами, українці б’ються за свободу для своїх дітей, тому ми переможемо. Крім того, ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки в Другій світовій війні, у якій загинуло понад 8 млн українців.