Росія продовжує відправляти строковиків гинути в Україні – ГУР

Російська влада продовжує відправляти строковиків гинути на повномасштабній війні в Україні.

Попри заяви Кремля про недопущення участі строковиків у так званій “спеціальній операції”, ворожа влада продовжує поповнювати ряди російських військ на території України, повідомляє Головне управління розвідки.

“Саме строковики гинуть першими під час бойових дій. До неминучої загибелі чи каліцтва призводять їхня погана навченість, застаріле озброєння та оснащення. Ще однією причиною високої смертності військовослужбовців строкової служби армії країни-окупанта є їхнє залучення до дій у першому ешелоні військ, брати участь у яких відмовляються контрактники”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Побєдобєсіє – це серцевина “русского мира” – як Росія привласнює перемогу над нацизмом

Направлення строковиків у зону бойових дій є черговим доказом ставлення російської влади до своїх громадян і кадрового голоду в армії агресора. Попри приховану мобілізацію на території РФ і примусову мобілізацію чоловіків на тимчасово захоплених територіях України російське командування не здатне забезпечити повноцінне комплектування бойових підрозділів.

“Матері російських строковиків, розуміючи невідворотність смерті своїх дітей, звертаються зі скаргами на незаконні дії командирів до уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової. Але у відповідь отримують чергову брехню та відписки. Поки боротьба в РФ за життя молодих росіян не стане масовою, вони й надалі продовжуватимуть безславно вмирати, виконуючи накази кремлівського диктатора”, – інформує ГУР.

Російські матері й родичі почали шукати солдатів із початку повномастабного вторнення Росії в Україну.

Міністерство внутрішніх справ України отримало загалом близько 32 тис. звернень щодо розшуку російських солдатів. Майже 12 тис. із них надійшли на гарячу лінію відомства. Росіяни розуміють, що влада їм бреше, тому шукають родичів через українські служби.