У Миколаєві дали воду – є “але”

Від сьогодні, 9 травня, у Миколаєві відновили водопостачання.

Пити воду не можна. Вона призначена лише для технічних потреб, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

“Потихеньку потекла вода в кранах. Пити її в жодному разі не можна, можна загриміти до інфекційки. Ми скажемо, коли можна буде пити. Триває промивання труб”, – сказав Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відступають з двох напрямків на півдні України: фото “залишеного”

Водопостачання в Миколаєві припинилося 12 квітня через ворожі обстріли. Прорив був у сірій зоні на лінії зіткнення. Виїхати й полагодити трубу одразу можливості не було.

Водночас працівники підприємства Миколаївводоканал робили все можливе, щоб якомога швидше відновити водопостачання. Вони усунули проблему з електромережею і перевели помпи на резервну лінію, але паралельно виникли інші технічні збої.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення у місті та Миколаївській області.

5 травня військові РФ вкотре обстріляли Миколаїв. Через це пошкоджені газопроводи та контактна мережа. Без газу в місті залишилися більш як 290 абонентів.