Путін почав парад у Москві: авіації не буде

У Москві почався парад, присвячений 77-й річниці “перемоги у великій вітчизняній війні”.

Президент Російської Федерації Володимир Путін прибув на Красну площу за кілька хвилин до 10:00. Про це повідомляє “РИА Новости”.

“У ці дні ви боретеся за наших людей на Донбасі, за безпеку нашої батьківщини Росії. Росія дала попереджувальну відсіч агресії, це було вимушене, своєчасне і єдино правильне рішення. Сьогодні ополченці Донбасу разом з армією Росії борються на своїй землі”, – заявив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Хрещатик побачить парад перемоги України” – Зеленський звернувся до українців

Він також звернувся до військовослужбовців РФ.

“Звертаюся до військовослужбовців РФ і ополченців Донбасу. Ви боретеся за батьківщину, за її майбутнє, щоб у світі не було місця катам і карателям”, – заявив російський диктатор.

Повітряну частину параду в Москві через погоду скасували, повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу привітав із Днем Перемоги представників присутніх підрозділів. Йому відповідали дружнім “Ура!”.

Військова техніка РФ стояла на Красній площі 9 травня задовго до початку заходу. Люди під Кремлем теж зібралися завчасно.

У російському селищі Гідролізний Архангельської області влаштували концерт для ветеранів на честь прийдешнього 9 травня на затопленій вулиці. Оркестру довелося грати серед бруду та смороду. Каналізацію там прорвало ще на початку квітня. Однак місцеві чиновники не поспішають розв’язувати проблему. Оркестр привезли на одну з вулиць селища. Музикантам довелося грати композиції поблизу калюж із нечистотами.