На параді в Москві путін згадав про вторгнення в Україну

Президент рф владімір путін на параді до дня перемоги 9 травня у Москві згадав про «спецоперацію» в Україні. Він вкотре заявив, що іншого виходу у агресора не було, а також звернувся до російських військових, які воюють в Україні.  

У ці дні ви боретеся за наших людей на Донбасі, за безпеку нашої Батьківщини Росії. Росія дала попереджувальну відсіч агресії, це було вимушене, своєчасне і єдино правильне рішення. Сьогодні ополченці Донбасу разом з армією Росії борються на своїй землі.. Звертаюся до військовослужбовців РФ і ополченців Донбасу, ви боретеся за Батьківщину, за її майбутнє, щоб у світі не було місця катам і карателям 

— владімір путін
Президент рф

Також Путін напередодні 9 травня оприлюднив так зване «вітальне послання» українському народу – попри війну, розв’язану ним же проти України.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що владімір путін, його оточення та російські генерали відображають фашизм і тиранію 70-річної давнини. 

Для досягнення своїх цілей в Україні путін вирішив згорнути військову операцію в Сирії та направити тамтешні російські війська на Донбас. Також Путін переклав відповідальність за свої прорахунки на генералів.