Окупанти звезли до Херсона акторів на святкування 9 травня

Російські загарбники почали звозити до тимчасово захопленого Херсона масовку на 9 травня. До міста прибувають актори із окупованого Сімферополя і терористичної ДНР. 

Про це свідчить зведена інформація обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 9 травня, передає Укрінформ. 

Вказано, що на Херсонщині окупанти та місцеві колаборанти інтенсивно готувались до святкування 9 травня. В усіх великих містах загарбники розвісили бігборди та сіті-лайти з радянською символікою і закликом долучитися до ходи «Безсмертного полку». У Херсоні на площі Свободи загарбники встановили сцену і фотографії радянських часів.

Раніше російські загарбники визнали, що не зможуть провести паради на честь 9 травня в окупованих Донецьку та Луганську та скасували заходи – уперше з 2014 року, коли ці території були захоплені рф.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що, за даними партнерських спецслужб, у Росії є наміри 9 травня оголосити повноцінну війну. Українців попередили про загрозу масованих обстрілів 8-9 травня.