Шмигаль анонсував подорожчання пального в Україні 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що проблема із дефіцитом автомобільного пального найближчим часом буде вирішена. Однак через ускладнення логістики ціна на бензин та дизель може зрости. 

Про це глава уряду сказав в інтерв’ю РБК-Україна. 

Ми завозимо бензин і дизельне пальне, стратегія у нас є. Але зараз у нас залишився лише західний кордон, і логістика дуже ускладнилася. Фактично немає Кременчуцького НПЗ, який брав на себе центральну і східну Україну в логістичному забезпеченні. Логістичне плече тепер сформувалося на західному кордоні, куди нафтопродукти потрапляють з європейських портів, фактично забезпечуючи всю територію України. Логістика дуже змінилася, ускладнилася і здорожчала. Це, звичайно, може призвести до здорожчання для споживачів. Зараз ми ведемо перемовини, формула визначення максимальної торгової націнки для трейдерів лишається, ми дуже уважно дивимося, скільки коштує доставка. Декілька гривень може бути різниця у ціні, але дефіцит буде перекриватися.

— Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України

Шмигаль зазначив, що проблеми із пальним виникли значним чином через  руйнування росіянами Кременчуцького НПЗ, а також всіх баз, де був запас пального.

Це природні речі в умовах війни, коли розбомбили наявні запаси, тому є дефіцит. Зараз ми його надолужуємо, працює Міністерство економіки, особливо перша віце-прем’єрка Юлія Свириденко працює зі всіма мережами, оптовими постачальниками, веземо достатню кількість пального в Україну, дивимося за пріоритетами, куди підвозити, щоб прибрати ці точки, де зараз найбільша напруга. Думаю, що найближчим часом, як і обіцяло Міністерство економіки, ситуація виправиться. Це не означає, що під час війни не може бути форс-мажорів. Можуть бути, треба бути свідомими щодо цього, спокійно до цього ставитися, не панікувати.

— Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України

Прем’єр підкреслив, що державне регулювання на ринку пального збережеться. 

Поки що ми лишаємо контроль для того, щоб унеможливити якісь змови і зловживання, заробляння на війні. У нас немає держрегулювання, у нас є регулювання націнки, і ми контролюємо формулу, тобто ми контролюємо націнку на собівартість, щоб не було зловживання від постачальників.

— Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України

Щоб вирішити дефіцит пального, український уряд спрямує на ринок 70 тисяч тонн бензину та приблизно 40 тисяч тонн дизелю. Проблеми із паливом виникли через знищення російським агресором потужностей Кременчуцького НПЗ та низки нафтобаз.

Дефіцит нафтопродуктів в Україні триватиме найближчі два-три місяці, стільки часу потрібно нафтотрейдерам, щоб виконати всі бюрократичні вимоги та налагодити ритмічні постачання бензовозами, прогнозують експерти. Раніше Кабінет міністрів підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензини на 40% для запобігання дефіциту на автозаправних станціях.