“Сьогоднішній день буде вирішальним” – Гайдай

У понеділок, 9 травня, будуть вирішальні бої за трасу Лисичанськ – Бахмут на Луганщині.

Українські захисники битимуться за “дорогу життя”, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram.

За його словами, 8 травня ворогу вдалося збудувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Нею окупанти перекидають техніку на інший берег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: назвали нові міста для наступу

“Щось у них не виходило. Десь переверталися танки, досі вони валяються в річці. Якусь частину техніки вдалося переправити”, – сказав Гайдай.

За трасу тривають потужні бої в Рубіжному й Білогорівці. По обидва боки залучили багато військових.

“Якщо окупанти закріпляться, зможуть розвинути наступ і наблизитися до дороги, відрізавши Луганщину. Це означатиме втрату єдиного шляху в безпеку та сполучення з іншими областями. Сьогоднішній будень буде вирішальним у плані цієї переправи”, – пояснив Гайдай.

9 травня евакуації з Луганщини не буде. Російські терористи обстрілюють “дорогу життя” трасу Лисичанськ-Бахмут, тож проїзд небезпечний. Гуманітарні вантажі в регіон теж сьогодні не завозитимуть.

8 травня стало відомо, що Збройні сили України відступили з Попасної Луганської області. Бійці зайняли міцніші позиції, які були підготовлені заздалегідь.