9 травня ворог запустив нову порцію брехні проти України

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 9 травня.

Міністерство оборони Росії поширює дезінформацію про те, що з метою обмеження інфопростору в Одесі нібито заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, які транслюють російські й молдовські канали, повідомила в понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

“Мешканців нібито примушують демонтувати супутникове обладнання, а всіх незгідних вивозять у невідомому напрямку”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімічна зброя “неонацистів” і заборонені засоби ведення війни – нова порція фейків від РФ

У російському відомстві також заявили, що в Запоріжжі адміністрація начебто заборонила евакуацію цивільного населення.

“Будь-які спроби мешканців залишити місто жорстко присікають бойовики батальйонів тероборони, а тих громадян, які чинять найменший опір, піддають фізичному насиллю”, – дезінформує міноборони РФ.

Російські пропагандисти повідомили про мультимедійний проєкт “У владі злочинного безпам’ятства”, який розповідає про “злочини” української влади проти “історичної пам’яті братніх народів і спроби забути подвиги бійців і командирів Красної армії”. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

На тимчасово захопленій території Запорізької області фіксують випадки вилучення без поважних причин особистих документів у місцевого населення, повернення яких обіцяють за умови участі останніх в урочистих заходах із нагоди Дня Перемоги.