Зросла кількість убитих окупантами дітей в Україні

На ранок 9 травня офіційна кількість жертв-дітей через війну в Україні становить уже 226.

Поранених – 415, повідомив Офіс генерального прокурора у Facebook.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота зі встановлення кількості в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях”, – пояснили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 139, Київській – 116, Харківській – 99, Чернігівській – 68, Херсонській – 46, Миколаївській – 44, Луганській – 44, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у місті Києві – 16, Житомирській – 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди, яких завалило в будинку на Луганщині, перестали виходити на зв’язок – Гайдай

8 травня стало відомо про загибель 13-річної дівчинки. Вона перебувала в одній із машин колони приватних авто, які 4 травня обстріляли окупанти в Чугуївському районі Харківської області.

“7 травня через обстріли ворожими військами сіл Білогорівка та Шипілове Луганської області зазнали поранень двоє дівчаток 9 й 13 років”, – додали в повідомленні.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 1635 заклади освіти. 126 із них зруйновані повністю.

Російські окупанти навмисно тероризують і вбивають цивільних громадян в Україні всупереч міжнародному гуманітарному праву. Жодного розрізнення не робили між військовими цілями, лікарнями, школами чи маріупольським театром, перед яким було чітко написано “діти”.