Російські запаси високоточних боєприпасів вичерпалися – британська розвідка

На початку свого вторгнення в Україну Росія публічно пропагувала свою здатність наносити хірургічні удари та обмежувати побічну шкоду. Зазначалося, що українські міста будуть у безпеці від бомбардування.

Однак, російські запаси високоточних боєприпасів, ймовірно, значно вичерпалися, повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди, яких завалило в будинку на Луганщині, перестали виходити на зв’язок – Гайдай

Це змусило використовувати легкодоступні, але застарілі боєприпаси, які є менш надійними, менш точними і легше перехоплюються. Зазначається, що Росія, швидше за все, буде намагатися замінити високоточне озброєння, яке вона вже витратила.

“Вторгнення Росії в Україну виявило недоліки в її здатності наносити точні удари великого масштабу. Росія піддала населені пункти України інтенсивним і невибірковим бомбардуванням, майже не звертаючи уваги на жертви серед цивільного населення”, – йдеться у повідомленні.

Труднощі з командуванням і керуванням, а також погані показники росіян на передовій притягнули старших командирів на поле бою. Вони, імовірно, взяли на себе особисте керівництво операціями. Російські командири рідко делегують оперативні повноваження підлеглим. Незрозуміло, чи призвела присутність цих командирів на полі бою до вдосконалення або зміненої операційної концепції. Помилкові припущення щодо планування та невдачі в підтримці й далі підривають прогрес Росії.