Люди, яких завалило в будинку на Луганщині, перестали виходити на зв’язок – Гайдай

11 людей, які ховалися в підвальному приміщенні в Шипілові на Луганщині, перестали виходити на зв’язок.

Пожежні загони проводили рятувальну операцію скільки цього дозволяла безпекова ситуація. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Він зазначає, що росіяни практично не припиняють вогонь по мирних помешканнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіаудар по школі на Луганщині: рятувальники знайшли 60 тіл

“Неможливо до кінця розібрати завали ані в Білогорівці, ані в Шипілові. 8 травня 24 рази вони цілили в населення Луганщини. У Сіверськодонецьку загинула жінка. У Білогорівці – два закарпатських волонтери. Серед постраждалих у Білогорівці є діти. Як і поранену дитину з Привілля, їх госпіталізували до Дніпра”, – каже Гайдай.

Голова ОВА додає, що ворог продовжує нищити промисловість та об’єкти критичної інфраструктури. Увечері 8 травня втретє снарядами влучив в нафтопереробний завод.

Упродовж дня росіяни зруйнували потужності Попаснянського водоканалу, які ще функціонували.

“Тепер води не буде ні в містах і селах, підконтрольних Уряду України, ні в окупованих 2014 року. Росіянам байдуже, що нищити, а мобілізовані в так званій ЛНР навіть не розуміють, що завтра не буде що пити його дружині й дитині”, – підкреслює він.

У результаті нічних ворожих обстрілів по Шипілову Луганської області зруйнований двоповерховий будинок. За попередньою інформацію, під завалами опинилися 11 осіб. Чотири будинки пошкоджено в Рубіжному, дев’ять – у Сіверськодонецьку, ще два – в Лисичанську. Евакуйований один поранений.