У невизнаному Придністров’ї війська РФ привели в повну бойову готовність

На Південнобузькому напрямку російські окупанти зосередилися на обстрілах позицій підрозділів українських військ із застосуванням наявних засобів артилерії, зокрема реактивних систем залпового вогню.

Ворог активних бойових дій не проводив, повідомив 9 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

“На тимчасово захопленій території Запорізької області зафіксовані випадки вилучення без поважних причин особистих документів у місцевого населення, повернення яких відбудеться за умови участі останніх в урочистих заходах із нагоди Дня Перемоги”, – ідеться в повідомленні.

На території тимчасово окупованого Криму ворог здійснював активну підготовку для проведення урочистих “парадів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські захисники знищили понад 50 окупантів і новітній ЗРК “Панцир” за $14 мільйонів

“Ситуація в Придністровському регіоні Республіки Молдова змін не зазнала. Місцеві збройні формування та підрозділи оперативної групи російських військ перебувають у повній бойовій готовності”, – звітує Генштаб.

На території Донецької та Луганської областей захисники України за минулу добу успішно відбили шість атак ворога, знищили 20 танків, одну артилерійську систему, 28 одиниць бойової броньованої техніки, один спеціальний броньований автомобіль і п’ять одиниць автомобільної техніки противника.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил і Сухопутних військ уразили 10 повітряних цілей російських окупантів.

8 травня протиповітряна оборона Повітряних сил ЗСУ вразила п’ять безпілотних літальних апаратів: чотири “Орлан-10” і один “Форпост”. Також за день знищили три крилаті ракети. Ще два “Орлана-10” знищили зенітно-ракетні підрозділи Сухопутних військ.