Британія завдала економічного удару по військовій машині Путіна

Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій проти Російської Федерації та Білорусі, який стосується торгівлі.

Торгові обмеження завдадуть шкоди розміром у $2,1 млрд, повідомляє пресслужба британського уряду.

“Це призведе до того, що загальна вартість товарів, які цілком чи частково підпали під імпортно-експортні санкції після початку незаконного вторгнення Росії в Україну, перевищить 4 мільярди фунтів стерлінгів. Мито буде підвищено на 35%”, – йдеться у повідомленні.

Тобто у Лондоні очікують, що нові санкції мають ще більше послабити військову машину російського диктатора Володимира Путіна. Вони призведуть до того, що загальна вартість товарів, які зазнали обмежень після початку повномасштабного вторгнення РФ, складе майже $5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія заявила про надання Україні $1,6 млрд додаткової допомоги

Водночас нові імпортні мита охоплять товари на суму $1,73 млрд, зокрема платину і паладій, від яких залежить Росія. Крім того, передбачена заборона на експорт хімікатів, пластмас, гуми та важкого машинного обладнання на суму понад $308 млн.

“Це частина ширших скоординованих зусиль багатьох країн, які налякані поведінкою Росії та мають на меті застосувати нашу економічну міць, щоб переконати Путіна змінити курс”, – заявила держсекретар з питань міжнародної торгівлі Енн-Марі Тревельян.

Санкції пов’язані з тим, що Росія є однією з провідних країн-виробників платини і паладію, експорт яких залежить від Британії.

Велика Британія 4 травня запровадила нові санкції проти Російської Федерації та її громадян. Країні-окупанту перекриють доступ до послуг у галузі управлінського консалтингу, бухгалтерського обліку та PR, яких припадає на частку 10% російського імпорту в цих секторах.

Британія також заявила, що надасть Україні ще 1,3 млрд фунтів стерлінгів ($1,6 млрд) військової підтримки. Вона майже вдвічі перевищить попередні зобов’язання.