Росіяни надіслали 32 тисячі звернень до МВС щодо розшуку своїх солдат в Україні

Міністерство внутрішніх справ України отримало близько 32 тисяч звернень про розшук російських окупантів, які вторглись в Україну, від їх родичів та близьких. Із них близько 12 тисяч заявок надійшли на гарячу лінію МВС, а понад 20 тисяч – у телеграм-бот «Ищи своих». 

Про це повідомив радник глави МВС України Віктор Андрусів в ефірі 24 каналу. 

«Я б не сказав, що це наразі таке масове явище.. Дійсно, була велика така масовість десь на початку березня (щодо цього), а наразі це вже більш така звичайна ситуація. Дійсно, ми отримали десь 12 тисяч звернень, навіть, можливо, більше, на нашу лінію довіри, яка якраз була створена саме для російських громадян, і понад 20 тисяч (цих звернень – ред.) ми отримали з такого спецбота від Телеграм-каналу «Ищи своих»

— Віктор Андрусів
радник глави МВС України

У ході звернень росіяни залишають контакти своїх солдатів – чоловіків, синів, близьких, яких вони шукають, а також стверджують, що влада РФ їм бреше. 

«Ми навіть телефонуємо часто і питаємо, чому, наприклад, ви це пишете, чому ви не можете своїх розпитати, – і вони кажуть, що їм брешуть. Тобто, є там таке розуміння. І враховуючи такі обсяги (звернень – ред.), то я думаю, що насправді це розуміння дуже сильно росте у рф, просто це не виказується, тобто, так само як й у радянському союзі»

— Віктор Андрусів
радник глави МВС України