Лунін дебютував за “Реал” в Ла Лізі: як українець зіграв у мадридському дербі

Український голкіпер Андрій Лунін на все життя запам’ятає 8 травня 2022 року. У цей день наш футболіст дебютував за мадридський “Реал” у поєдинку чемпіонату Іспанії.

До цього в складі “вершкових” воротар грав лише в поєдинках Кубка Іспанії. Хоча саме у Ла Лізі це не була прем’єра для українця. У сезоні-2018/19 він п’ять разів захищав ворота “Леганеса” в іграх найвищого дивізіону іспанського чемпіонату.

Пам’ятний для Луніна припав на мадридське дербі проти “Атлетіко”. Попри вже виграний титул, поразки у подібних матчах уболівальники можуть і не пробачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченко знову без титулу. “Реал” Луніна вийшов до фіналу Ліги чемпіонів

Зрозуміло, що Андрій нервував у стартові хвилини. Хоча намагався показати свою впевненість. Наприклад, українець кілька разів лише поглядом провів досить небезпечні удари суперників. Стрибати просто так, супроводжуючи м’яч, голкіпер не поспішав.

У середині першого тайму Лунін кілька разів розім’явся, забравши навісні подачі з флангів. А на 40-й хв. наш воротар пропустив. Арбітр призначив пенальті після перегляду VAR. Дуель Янніку Карраско Андрій програв.

“Реалу” потрібно було відіграватися, тому на початку другого тайму у Луніна роботи майже не було. Кілька разів він був першим на м’ячі після навісних передач.

По-спражньому вперше у гру Лунін вступив на 63-й хв. “Вершкові” пропустили швидку контратаку, яку ударом завершував Матеус Кунья. Андрій правильно обрав позицію та рукою відвів загрозу.

Надалі українцю кілька разів довелося перестрахуватися та стрибнути після ударів “матрацників”. Проте кожного разу м’яч пролітав поруч з площиною воріт. А коли і Лунін був безсилий, то на допомогу прийшла стійка.

“Реал” намагався відігратися, притиснув господарів до їхніх воріт, однак забити не вдалося. Поразка – 0:1.

Це був четвертий офіційний матч Луніна за “Реал”, у яких він пропустив п’ять голів.