Україна-мати з немовлям і берегиня з джавеліном: якими ілюстраціями у мережі українці вітають із Днем матері

Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День матері. У мережі українці публікують яскраві ілюстрації художників та фото матерів з немовлятами.

Оскільки цьогоріч свято в Україні припадає на гостру фазу оборони від країни-агресорки Росії – українські матері на ілюстраціях зображені захисницями від ворога.

Gazeta.ua створила добірку найкращих картин і фото до Дня матері-2022.

Добірку картин і фото, в яких є образ української матері, створила історикиня Лариса Гарбар. Додала альбом у соцмережі. У ньому – нові роботи українських художників, графіті і фото українських мам із немовлятами. До добірки Лариса додала світлину Валерії Глодан з 3-місячною Кірою на руках – вони загинули у пасхальний вечір в Одесі внаслідок ракетного обстрілу Росії.

Публікацію до Дня матері зробив художник Олександр Грехов. Зобразив українку зі зброєю. В пості описав історії про героїзм українських мам.

“Сьогодні, в День матері і в День пам’яті та примирення чиясь мама вперше вийшла на зв’язок з окупованого міста. Чиясь мама воює на фронті. Чиясь чекає сина чи доньку з війни. Чиясь плете маскувальні сітки. Волонтерить. Працює і дбає про всю родину”, – написав Грехов.

Також роботу до Дня матері опублікувала роботу мисткиня Ольга Гайдмака. Зобразила матір, що годує немовля.

Нову ілюстрацію виставила мисткиня Марія Лонюк.
“Сьогодні день матері. Присвячується усім мамам. Обійміть своїх рідних. Подзвоніть. Зараз ми маємо бути разом, підтримувати одне одного в ці нелегкі часи. ❤️”, – підписала художниця.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Mariia Loniuk (@art.malon)

До Дня Матері додали світлину-привітання і Міністерство оборони України. На фото захисниця тримає на руках малюка.

Київський художник Андрій Набока робить незвичні картини-ікони. Створює роботи за принципом маскувальної сітки. Такий напрямок відкрив для себе під час волонтерства у Львові. Зараз його картини продають у Франції задля допомоги Україні.