Під оплески та вигуки “Слава Україні”: як зустріли гурт Kalush Orchestra на відкритті Євробачення-2022

В італійському місті Турин 8 травня пройшло відриття Євробачення-2022. На пісенному конкурсі Україну представляє гурт Kalush Orchestra.

Серед 40 представників інших країн, гурт Kalush Orchestra з’явився на доріжці шостим, повідомляє “ТСН”.

Як інші виконаців, так і глядачі зустріли українців гучними оплесками та вигуками “Слава Україні”.

Музиканти вийшли у чорних костюмах, на яких було маленьке зображення прапора. Також вони тримали прапори в руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автентичний кептар, тайстра та вбрання хіппі: у Kalush Orchestra пояснили символіку костюмів для “Євробачення”

Ведучий церемонії звернувся до гурту українською мовою: “Ласкаво просимо на пісенний конкурс “Євробачення”. Зі свого боку, ведуча поцікавилася, наскільки гурту важливо міксувати сучасну музику із народною.

“Це концепція нашого гурту, яка була ще давно у нас. І саме зараз ми розуміємо, наскільки це актуально підняти нашу стару культуру і об’єднати з новою. Саме тому це зараз настільки цікаво людям в цілому світі”, прокоментував фронтмен гурту Олег Псюк.

Також ведучі звернули увагу на збіг у тому, що презентація конкурсу відбувається у День матері і пісня Kalush Orchestra Stefania також про маму.

У відповідь на це Псюк порадив усім увімкнути сьогодні Stefania для своїх матусь: “Ця пісня присвячувалася моїй мамі ще дуже давно… Але сьогодні День матері, тому рекомендую усім привітати своїх матерів та увімкнути їм нашу пісню”.

Наостанок ведучий знову звернувся до гурту українською: “Щасти!”.

Гурт Kalush Orchestra, який цьогоріч представляє Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення, вже прибув в італійський Турин. Зараз учасники колективу активно готуються до першого півфіналу, що відбудеться 10 травня.