Зеленський: розблокувати Маріуполь воєнним шляхом неможливо

Зараз розблокувати місто Маріуполь на Донеччині військовим шляхом неможливо.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо пресконференції у Києві.

“Розблокувати воєнним шляхом місто Маріуполь неможливо. Це неможливо на сьогодні.

І ми про це говорили відкрито. В України немає такої важкої зброї, щоб розблокувати військовим шляхом Маріуполь”, – сказав глава держави.

Влада намагається дипломатичним шляхом розв’язати це питання.

“Дипломатичний шлях привів до того, що цивільні люди сьогодні вивезені всі із заблокованого заводу “Азовсталь”, – заявив Зеленський.

Щодо українських воїнів, які перебувають в облозі на заводі, президент сказав:

“Російські військові, російська армія, керівництво армії та політичне керівництво Російської Федерації не хочуть випускати наших військових”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Нам не потрібно похвали, нам потрібна справедливість” – захисники Маріуполя вийшли в прямий ефір з Азовсталі

На допомогу в цьому питанні запросили перемовників із Туреччини, Ізраїлю та Швейцарії. Також спробували вирішити це питання Франція, Організація Об’єднаних Націй та представники керівництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

“Росія міняє військових, тільки якщо вони полонені, – на полонених. Ось така ситуація. Це відповідь, яка є від Російської Федерації. Інших відповідей не існує”, – заявив Зеленський.

Доповнюється,