“Російська пропаганда деградувала. Вона не працює” – Денис Казанський

Російська пропаганда досі не може зрозуміти, чому Україна чинить спротив і не складає зброю. З іншого боку, їх меседжі деградували порівняно з 2014-м роком. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів журналіст Денис Казанський.

“У російської пропаганди досі є нерозуміння, чому Україна чинить спротив. Чому не вдався бліцкриг. Є певна розгубленість. Спостерігаю за російською пропагандою дуже ретельно з 2014-го року. Можу сказати, що вона дуже деградувала. На початку війни вони діяли більш підступно. Вигадували талановитіші фейки, щоб деморалізувати цивільних та військових. Багато було історій про карателів-фашистів на Донбасі. Зараз намагаються використовувати ці наративи 2014-го, але виглядає абсолютним божевіллям. Тоді була гібридна ситуація, вони намагалися вдавати, що в Україні громадянська війна. Зараз це все не працює. Вигадують ідіотські версії, що українці обстрілюють самі себе. Це діє лише на найменш інтелектуальних громадян Російської Федерації”, говорить Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “На Донбасі буде дуже кривава битва. У ній Росія проводитиме тактику, яку застосовує у Маріуполі” Денис Казанський

В Україні російська пропаганда має повний провал, на відміну від 2014-го, наголошує журналіст.

“Після того, як на голови людей із проросійськими поглядами почали сипатися російські бомби, в Україні майже не залишилося прихильників Росії. Український народ тотально ворожий до всього російського. Всім зрозуміло, що Росія фашистська держава, яка розв’язала агресивну війну, діє як окупант. У них тотальний провал всюди і вони не мають союзників. Росіяни програли”, каже Казанський.

Президент РФ Володимир Путін відмовляється від терміну “денацифікація”. У своєму відеозверненні 24 лютого Путін назвав цілями вторгнення в Україну “демілітаризацію” та “денацифікацію”. За даними російських соціологів, більшість росіян не розуміють значення цих термінів, та не можуть їх пояснити.