Ворог активізувався на Донецькому й Таврійському напрямках: подробиці

На Донецькому і Таврійському напрямках росіяни ведуть бойові дії з метою сковування підрозділів Сил оборони.

Протягом останньої доби ворог активізував ведення бойових дій та намагається здійснити вихід до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей. Про це повідомляє пресслужба Генштабу.

“Ворог проводив перегрупування, поповнення втрат, нарощував системи протиповітряної оборони та матеріально-технічного забезпечення, ймовірно, з метою активізації бойових дій у районах населених пунктів Сіверськодонецьк та Лисичанськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знову можуть бомбардувати з Білорусі – Генштаб

На Лиманському напрямку силами окремих підрозділів зі складу 90-ї танкової дивізії намагався взяти під повний контроль населений пункт Олександрівка, а також за підтримки артилерії закріпитись в північній околиці Шандриголового. Успіху не мав. На Сіверськодонецькому напрямку ворог намагається заволодіти населеним пунктом Рубіжне, успіху не має. На Попаснянському напрямку намагається зайняти позиції в Попасній та взяти під контроль ділянку автошляху Попасна – Бахмут. Веде наступ у напрямку Новоселівки, успіху не має, тривають бої. На Курахівському напрямку намагається покращити тактичне положення у напрямку Новомихайлівки, успіху не має.

На Маріупольському напрямку інтенсивність бойових дій знижена. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активізував ведення повітряної розвідки в районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Комишуваха, Ясна Поляна”, – сказано в повідомленні.

Втрати російських окупантів в Україні на 8 травня становлять приблизно 25,5 тис. осіб. Точні дані встановлюють, підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.