На Харківщину окупанти зосередили основні зусилля на блокуванні просування ЗСУ

В Україні триває 74 доба повномасштабного вторгнення Російської Федерації. На Харківському напрямку окупанти активних наступальних дій не проводили. Основні зусилля вони зосередили на недопущенні просування українських військ.

Про це йдеться у новому зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

Також росіяни посилили угруповання за рахунок переміщення з району відновлення боєздатності підрозділів зі складу Західного військового округу. Вони продовжують обстрілювати військову та цивільну інфраструктури.

На Ізюмському напрямку ворог здійснював перегрупування своїх підрозділів, поповнював запаси з метою нарощування наступальних спроможностей та проводив повітряну розвідку із застосуванням БпЛА “Орлан-10” з метою уточнення позицій ЗСУ.

Окупанти не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між цими територіями та окупованим Кримом.

На Слобожанському напрямку росіяни зосереджують резерви на території Бєлгородської області для ведення бойових дій поблизу державного кордону України.

“Підтверджено розгортання у зазначених районах окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії Західного військового округу”, йдеться у повідомленні.

Доповнюється…