Прем’єр Канади відвідав Ірпінь

Прем’єр Канади Джастін Трюдо відвідав Ірпінь.

Очільник Канади був шокований тим, в якому стані зараз місто. Про це написав мер Ірпеня Олександр Маркушин в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді США приїхала в Україну – журналіст

“Він (Джастін Трюдо – Gazeta.ua) приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити все те жахіття, яке вчинили з нашим містом російські окупанти. І, звісно, був шокований. Адже він побачив спаленими та вщент зруйнованими не військові об’єкти, а домівки ірпінчан, які ще недавно раділи життю і мали свої плани на майбутнє.

Щиро дякую пану Трюдо за ту підтримку, яку сьогодні надає Канада Україні. Віримо у подальшу співпрацю наших країн і щодо відбудови українських міст після нашої перемоги. Сподіваюся на підтримку пана Джастіна Трюдо в організації зусиль української діаспори в Канаді щодо відбудови об’єктів інфраструктури в Ірпені. З відповідними офіційними листами Ірпінь звернеться вже найближчим часом”, – зазначив мер.

До Києва прибув прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович. 8 травня він зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Український президент і хорватський прем’єр обговорили посилення санкційного тиску на Російську Федерацію, взаємодію для відновлення нормального життя в деокупованих районах України.

Крім того, сьогодні, 8 травня, до Києва прибула глава німецького Бундестаґу Бербель Бас. Вона візьме участь у пам’ятних заходах, присвячених закінченню Другої світової війни в Європі. Бас вже зустрілася з президентом Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.