“Нам не потрібно похвали, нам потрібна справедливість” – захисники Маріуполя вийшли в прямий ефір з Азовсталі

Заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар (“Калина”) та офіцер управління штабу Ілля Самойленко вийшли у прямий ефір з Азовсталі.

Вони вкотре наголосили, що захисники чекають на евакуацію, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, інтенсивні обстріли заводу досі тривають. За ніч захисники нарахували 25 “вильотів”.

Паламар розповів, що не знає, чи всіх цивільних вдалося евакуювати, адже вони не мають спеціальної техніки для розбору завалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк пояснив, за що Росія ненавидить “Азов”

Він додав, що остання евакуація людей коштувала життя трьом захисникам, ще шестеро поранені.

Паламар також розповів і про відношення деяких політиків.

“Надзвичайно разюче болить те, що від деяких політиків під час переговорів було чути: “Ви, хлопці, займаєтеся своїми справами та тягнете час для того, щоб вивезти всіх цивільних”. Це було сказано нашому командиру, герою України Денису Прокопенку”, – сказав він.

Капітан наголосив, що “дуже шкода, що в деяких політиків немає такту, а є лише цинізм”.

Також Паламар розповів, що на території заводу залишається дуже багато поранених військових.

“Нам не потрібно похвали, нам потрібна справедливість”, – наголосив він.

Захисники Маріуполя підрахували, що знищили майже 2,5 тис. російських військових. Також додали, що у Маріуполі загинули 25 тис. людей, переважно цивільних.

“Ми також знищили понад 60 танків і підбили 30. Це понад 10 відсотків втрат ворога по всій країні. Така сама ситуація з БТР, артилерійськими системами. І на Маріуполь припало майже 50 відсотків бомбардувань із РФ. 150 прильотів на день. І в нас була нульова підтримка. Ані повітряної, ані наземної, ані артилерійської підтримки”, – зазначив Самойленко.

За його словами, вони з 2014-го не припиняли навчання, аналізували військові операції для того, щоб досліджувати найкращі та найефективніші тактики.

“Саме тому ми так довго утримуємо Маріуполь”, – каже він.

Вчора, 7 травня, всіх жінок, дітей і людей похилого віку з Азовсталі в Маріполі евакуювали. Тепер там залишилися тільки українські захисники.