Колосальні втрати: Росія змушена відправляти в Україну командирів – британська розвідка

Труднощі з командуванням і керуванням, а також погані показники росіян на передовій притягнули старших командирів на поле бою. Вони, ймовірно, взяли на себе особисте керівництво операціями.

Російські командири рідко делегують оперативні повноваження своїм підлеглим, повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Слово “ніколи” розстріляли” – Зеленський звернувся до українців у День пам’яті та примирення

Не зрозуміло, що присутність цих командирів на полі бою призвела до удосконалення або зміненої операційної концепції. Помилкові припущення щодо планування та невдачі в підтримці продовжують підривати прогрес Росії.

“Передове розгортання командирів наражало їх на значний ризик, що призвело до непропорційно високих втрат російських офіцерів у цьому конфлікті. Це призвело до того, що сили повільно реагують на невдачі і не можуть змінити свій підхід на полі бою.Ці проблеми, імовірно, залишаться незмінними, враховуючи відносну відсутність досвіду оперативного командування у офіцерів, призначених замість загиблих”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 7 травня втрати російських військових у війні проти України орієнтовно становлять 25 100 осіб. Минулої доби ліквідували ще 200 російських військових. Також окупанти втратили: танків ‒ 1122 (+12) од., бойових броньованих машин ‒ 2713 (+27) од.