Росія палає: приборкати вогонь у Краснодарському краї не можуть, кількість жертв зростає

У Краснодарському краї РФ спалахнули масштабні пожежі, що перекинулися на житлові будинки.

Вогонь досі не можуть загасити. Кількість постраждалих збільшилася до 19 осіб (шестеро з них рятувальники), семеро людей загинули в декількох селах, повідомляє пресслужба регіонального уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Курська підбирається чергова пожежа

Вогонь знищив або пошкодив 518 житлових будинків, 309 будівель, 61 автомобіль.

Повідомлення про загоряння в 16 населених пунктах надійшли ще 7 травня. Місцеві слідчі органи вже відкрили низку кримінальних проваджень.

На всій території краю запровадили режим надзвичайної ситуації, на тих територіях, де зафіксовані активні пожежі, евакуюють людей.

У краї діє штормовий вітер, який спричиняє пилові бурі та сприяє поширенню пожеж. Швидкість вітру в окремих районах досягає 40 м/c. Такі погодні умови збережуться і впродовж усього дня 8 травня.

У Красноярському краї РФ бушують великі лісові пожежі, одне село згоріло повністю. Палають 15 сіл. Пожежі поширилися через сильний вітер. Він перешкоджає гасінню.

У різних районах вогнем охоплені житлові будинки, дитячі садки, фельдшерські пункти, пилорами, садові кооперативи. Наймасовіші пожежі – в Уярському районі, де горять 50 будівель.

У Шариповському районі в селі Нікольськ двоє людей загинули. У селі Талажанка Казачинського району – троє загиблих, з них двоє дітей.

У Боготольському районі Красноярського краю повністю згоріло село Павлівка. За переписом 2010 року в ньому жили майже 100 осіб.