Скільки Путін щодня витрачає на війну з Україною – ЗМІ підрахували

Російська Федерація витрачає на війну проти України $900 млн щодня.

Ця сума містить виплати окупантам, забезпечення їх боєприпасами та вартість ремонту загубленої чи пошкодженої військової техніки. Приблизну вартість одного дня війни для РФ підрахував головний редактор Sofrep Шон Спунтс, повідомляє Newsweek.

У виданні зазначають, що країна-загарбниця також має платити за тисячі одиниць критично важливої зброї і запущених крилатих ракет, “кожна з яких коштує близько $1,5 млн”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдумі РФ назвали умову завершення війни

Водночас підкреслюють, що загальні втрати Росії від війни ще серйозніші. Оскільки наведені Спунтсом цифри враховують лише військові витрати, тому не беруть до уваги фінансові втрати, які РФ могла “понести через жорсткі економічні санкції, введені проти неї Заходом”.

“Російська економіка може бути відкинута на цілих 30 років, оскільки рубль впав. При цьому, за даними Білого дому, ці санкції можуть залишитися в силі, навіть якщо Росія виведе свої війська з України”, – пояснили аналітики.

Президент Володимир Зеленський розповів про збитки внаслідок російської агресії проти України. Він зауважив, що наразі можна говорити лише про кількість зруйнованих будинків та інфрастуктури. Однак уже прораховано близько $60 млрд.