Ворог перекинув війська під Ізюм. Готується до наступу на двох напрямках

Російські загарбники обстрілюють позиції наших військ під Харковом.

Роблять це, щоб не допустити подальшого просування Збройних сил України в бік державного кордону України на північ і північний схід від Харкова. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий “вантаж 200”: ЗСУ знищили лейтенантів і майорів “другої армії світу”

На Ізюмському напрямку противник зосередив основні зусилля на підготуванні до продовження наступу на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

“З метою посилення угруповання з території Російської Федерації ворог передислокував дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії у визначені райони. Здійснював артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони”, – ідеться в повідомленні.

Противник продовжує повітряну розвідку в районах Ізюма та Кам’янки для уточнення положення наших військ.

“Ворог здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Прудянка, Слатине й Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій”, – додали в Генштабі.

На Волинському, Поліському й Сіверському напрямках ситуація без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання з території Білорусі ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої держави.

“Визначені підрозділи збройних сил Російської Федерації продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-російського кордону в Брянській і Курській областях”, – підкреслили у відомстві.

Збройні сили України почали контрнаступальні дії на двох напрямках – Харківському та Ізюмському.

Упродовж 6 травня загарбники тричі обстріляли Харків. Гатили з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Постраждали Північна Салтівка та Індустріальний район.

О 23:00 обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині. Є потерпілий, будівлю знищено.