США, Франція, Німеччина, Італія та Британія запровадять нові санкції проти Росії

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман і колеги з Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії обговорили в Парижі запровадження додаткових санкцій проти Росії.

Також на зустрічі йшлося і про продовження підтримки України, повідомив Держдепартамент США.

“Учасники зустрічі погодили плани додаткових санкцій та інших заходів для притягнення Російської Федерації до відповідальності”, – ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готує санкції проти коханки Путіна

Також обговорили надання військової допомоги Україні та гуманітарну допомогу біженцям.

“Також обговорили загрозу глобальній продовольчій безпеці, спричинену вторгненням Росії в Україну”, – говориться у повідомленні.

Велика Британія 4 травня запровадила нові санкції проти Російської Федерації та її громадян. Країні-окупанту перекриють доступ до послуг у галузі управлінського консалтингу, бухгалтерського обліку та PR, яких припадає на частку 10% російського імпорту в цих секторах.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що західні санкції проти Росії не зніматимуться без згоди України, а Німеччина посилить їй допомогу.

США обмежили Росії і Білорусі доступ до товарів, які пов’язані з добривами, трубопровідними арматурами, хімікатами, підшипникам, а також ввели санкції проти фізичних та юридичних осіб. Штати також закрили для російських кораблів порти.

Італія підтримує санкції проти російського газу. Днями в італійському місті Марина-ді-Каррара через санкції заарештували суперяхту Шехерезада (Scheherazade), яку пов’язували з президентом РФ Володимиром Путіним. Її вартість SuperYachtFan раніше оцінював в 700 млн доларів.

У Франції відкрито підтримали санкції проти енергосектора Російської Федерації.