Арестович розповів про поставлені росіянам завдання до 9 травня

Російські окупанти отримали чіткий наказ свого керівництва про вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської області.

Це завдання загарбники мають виконати до 9 травня, заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі програми “Фейгін Live”.

Проте, він сумнівається, що росіянам вдасться це зробити.

“Навіть Луганської не вийде (вийти на межі ред.). Про Донецьку можна і не говорити”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна входить в найважчу фазу війни – Арестович

Крім цього, Арестович повідомив, що за Попасну на Луганщині продовжуються бої. Заяви російських пропагандистів про те, що місто перейшло під контроль окупантів не відповідають дійсності.

“117-те “взяття Попасної” лише цього тижня… Там найтяжчі бої йдуть, подивимося, що буде. Рубіжне те саме, вони намагаються обійти, відрізати. І Сіверськодонецьк під загрозою серйозною”, – наголосив радник голови Офісу президента.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупанти стирають з карти Попасну. Місто зруйноване. Запеклі бої там тривають безперервно.

На Донецькому напрямку ворог зосередив основні зусилля на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на населені пункти Лиман і Сіверськодонецьк.

У Російській Федерації визнали, що не зможуть провести парад на честь 9 травня в окупованих Донецьку та Луганську. Його не проводитимуть вперше з 2014 року, відколи ці території були захоплені росіянами.