На Харківщині від ворожих обстрілів загинули дві людини, чотири травмувалися

Внаслідок обстрілів окупантами Харківщини 7 травня двоє людей загинули, ще четверо зазнали травм.

Російський ворог продовжує хаотичні атаки на регіон, повідомив “24 канал” з посиланням на заяву голови Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова в ефірі телеканалу “Рада”.

“У Чугуївському районі, на жаль, одна людина загинула. Також загинула медсестра місцевого медичного закладу у Золочівському районі”, сказав він.

За його словами, у Золочеві ЗСУ проводять військові операції та звільняють населені пункти району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти на Харківщині розстріляли колону авто з мирними мешканцями

“Найгарячішою точкою залишається Ізюмський напрямок. Там ЗСУ тримають свої позиції. Подекуди контратакують”, зазначив голова ОВА.

Він наголосив, що ворог біля Ізюма має значні втрати. У Харкові наразі спокійніше. Однак, Синєгубов закликає не перебувати на вулицях без нагальних потреб.

“І реактивні системи залпового вогню “Град” та “Смерч” все одно до житлових районів і центра Харкова ще прилітають, хоча завдяки нашим Збройним Силам у Харкові помітно тихіше”, розповів очільник ОВА.

Він додав, що кількість обстрілів зменшилася в рази, їх близько 10 на добу. Найбільше потерпають Олексіївка, Салтівка, Північна Салтівка, П’ятихатки.

У Чугуївському районі окупаційні війська обстріляли село Коробочкине. Снаряд влучив у приватний будинок. Загинула 28-річна жінка.

Збройні сили України пішли у контрнаступ уздовж широкої дуги навколо Харкова. Українські військові можуть протягом найближчих днів витіснити російські війська із зони досяжності артилерії до обласного центру.