У Запорізькій області окупанти силою женуть людей “святкувати” 9 травня

Окупанти щосили намагаються провести заходи 9 травня на тимчасово зайнятих територіях.

Це їм необхідно для картинки в російських пропагандистських ЗМІ, повідомила Запорізька ОВА в Telegram.

“В Енергодарі відбирають у місцевих документи і обіцяють віддати саме 9 травня – у сподіванні, що велика кількість українців збереться в одному місці та створить необхідну картинку для російських телеканалів”, – йдеться у повідомленні.

Там наголошують, що окупанти називають це безсмертним полком. Для цього в частині міста перекриють рух та виїзди з дворів. У Кам’янці-Дніпровській людей змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді.

“Сьогодні місцеві жителі помітили траншеї, що їх вирили російські солдати в районі виїзду на Костянтинівку неподалік Мелітополя. А в самому Мелітополі з ранку вісім автоматників вишикувалися біля танка на Братському цвинтарі”, – розповіли у ОВА.

Озброєні загарбники у Таврійському агротехнологічному університеті перевіряли аудиторії, вікна яких виходять на центральний проспект міста. У частині Мелітополя загарбники проводили обшуки.

“На цвинтарі Нове місцеві чули вибухи та постріли. Схоже, що таким чином окупанти намагаються забезпечити собі проведення заходів до 9 травня”, – заявили в ОВА.