Голову Старого Салтова та секретаря Вільховатської сільради на Харківщині підозрюють у держзраді

Голові Старого Салтова Едуарду Коновалову та секретарю Вільхівської сільради Надії Антоновій оголосили про підозру у державній зраді.

За даними слідства, вони перейшли на сторону російських окупантів, повідомив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Коновалова підозрюють у забезпеченні загарбників житлом та агітації населення не чинити ворогам опір. Антонова перейшла на бік загарбників в селі Кутузівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині вручили підозру судді за співпрацю з окупантами

“Вона налагодила співпрацю з керівником російських військових з позивним “Вітязь”. Антонова здала ветеранів АТО/ООС, мисливців та правоохоронців, змушувала місцевих носити білі пов’язки, – розповів Синєгубов.

Обом оголосили про підозру за статтею “Державна зрада в умовах воєнного стану”. Їм загрожує покарання від 15 років до довічного ув’язнення. Розслідування триває.

“Ніхто з тих, хто добровільно пішов на співпрацю з окупантами, не уникне покарання”, – наголосив голова ОВА.

Генеральна прокуратура України відкрила 738 справ щодо фактів держзради за час війни.

Державне бюро розслідувань розслідує понад 230 проваджень за державну зраду. Дві третини з них – у Донецькій та Луганській областях

Старості Козачолопанського старостинського округу Дергачівської територіальної громади на Харківщині повідомили про підозру в держзраді. За даними слідства, жінка перейшла на бік ворога.